MEESTGESTELDE VRAGEN

Wil je een advertentie plaatsen op Marktplaats? Bij ons ben je altijd welkom! We leggen je graag uit hoe je dit doet. Hoe je een advertentie plaatst, hangt af van de manier waarop je Marktplaats gebruikt

Plaats je een advertentie op Marktplaats, dan zijn er bepaalde regels om rekening mee te houden. We kunnen jouw advertentie verwijderen als je daar niet aan voldoet. Wij verwijderen een advertentie als deze niet voldoet aan onze gebruiksvoorwaarden, bijvoorbeeld omdat deze producten bevat die verboden of verdacht zijn. Verwijderen wij een advertentie, dan sturen we jou een e-mail met de reden van verwijdering. Waar moet ik op letten als ik een advertentie plaats? We willen je vragen om je aan bepaalde regels te houden. Zo kunnen we voorkomen dat we jouw advertentie moeten verwijderen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van vereisten waaraan je advertentie moet voldoen. Je advertentie: Bevat geen producten die wij niet toestaan. Staat in de juiste rubriek. Is één keer geplaatst. Maakt geen inbreuk op de rechten van derden. Voldoet aan de overige eisen uit de gebruiksvoorwaarden. Een volledig overzicht van regels voor advertenties staat opgenomen in onze gebruiksvoorwaarden. Heb je een vraag over je verwijderde advertentie of waar je op moet letten? Neem dan contact met ons op! Waarom zie ik nog wel vergelijkbare advertenties? We verwijderen in beginsel alleen advertenties waarover wij een melding krijgen. Het is mogelijk dat jouw advertentie wel gemeld is en een andere advertentie (nog) niet. Via de button Meld aan Marktplaats meld je een verkeerde of verdachte advertentie bij ons.

Marktplaats geen contractspartij Als je op Marktplaats goederen, diensten of digitale inhoud (zoals e-books) aanschaft, komt er een overeenkomst tot stand tussen jou en de aanbieder. Marktplaats is geen partij bij deze overeenkomst. De verkopers op Marktplaats zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de wettelijke verplichtingen die voor hen gelden. Ondanks dat Marktplaats geen partij is vindt Marktplaats het wel belangrijk je te informeren over jouw rechten als koper. Consumentenbescherming Als je goederen, diensten of digitale inhoud afneemt voor privé gebruik via Marktplaats, dan ben je een consument. Consumenten zijn wettelijk goed beschermd als zij afnemen van zakelijke verkopers. Een consument heeft tegenover de zakelijke verkoper bijvoorbeeld recht op reparatie of vervanging, en sommige gevallen op geld terug, als een product korter meegaat dan mag worden verwacht of als een product niet datgene is of niet doet wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten (de 'wettelijke garantie'). Bij overeenkomsten die uitsluitend op afstand worden gesloten, zoals via internet, heeft de consument het recht om de overeenkomst zonder reden te herroepen binnen 14 dagen. Hoe een zakelijke verkoper hiermee omgaat op Marktplaats lees je in de informatie die de betreffende zakelijke verkoper daarover verstrekt. Wil je meer informatie over jouw rechten als consument? Kijk dan op www.consuwijzer.nl Geen consumentenbescherming bij koop van andere particulier Als jij als consument een overeenkomst sluit met een particulier (geen zakelijke verkoper), is de EU-wetgeving die consumenten beschermt niet van toepassing. Dat betekent dat je als consument minder goed beschermd bent als je een overeenkomst sluit met een particulier dan met een zakelijke verkoper. Wel zijn er bepaalde rechten die je altijd hebt als je op Marktplaats als consument een overeenkomst sluit (zowel met een particulier als met een zakelijke verkoper). Je hebt bijvoorbeeld altijd recht op het product dat, of de dienst of de digitale inhoud die, in de advertentie wordt aangeboden. Informatie over hoedanigheid verkoper Marktplaats is op basis van wet- en regelgeving verplicht om haar gebruikers te informeren indien zij niet beschermd worden door EU-consumentenrecht. Om die reden heeft Marktplaats aan al haar verkopers gevraagd om aan te geven of zij een zakelijke verkoper zijn of een particulier. Op basis van die verklaring informeert Marktplaats haar gebruikers of een adverteerder een zakelijke verkoper is, een particuliere verkoper of dat de gebruiker nog niet heeft aangegeven aan Marktplaats wat voor type verkoper hij of zij is.